колкав

въпрос.мест. - колко голям, какъв голям

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • тотализатор — (лат. totalisator) 1. машина за математичко собирање 2. механички бројач на коњски трки што покажува колкав е вкупниот износ (тоталната сума) уплатен при обложувањето, од кој се делат добивките кога победникот ќе биде познат 3. професионален… …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.